Skip to main content

Sportcentrum Reflex nieuws

Sportcentrum Reflex is gesloten met de Pinksterdagen

Zondag 23 mei en maandag 24 mei

Corona update 14-10-2020

Gelukkig kunnen we open blijven en zal er in eerste instantie niet heel veel veranderen. Onze fitness en groepslessen mogen gewoon doorgaan met een maximum van 30 personen per trainingsruimte. Er zullen daarom wel een paar wijzigingen in de fitnesszaal zijn. Omdat in de fitnessruimte max. 30 personen mogen, kunnen sporters, bij volgeboekte trainingen, niet eerder komen of later eindigen dan het tijdsblok waarvoor is gereserveerd. Dit is voornamelijk op de avonduren. Als er ruimte is zullen we hier soepel mee omgaan natuurlijk. Wijzigingen en drukte van lessen zie je in de mywellness app.

We hebben inmiddels al een aantal lessen toegevoegd om iedereen de mogelijkheid te bieden om te kunnen sporten.

• De FunXtion lestijden zijn op de avonden hier en daar gewijzigd. Check hiervoor de mywellness app.

• Kom niet eerder dan 5 minuten voor een les of training.

• Maximaal voor 1 les of training reserveren, (uitzondering is een spinning30 gecombineerd met Pump30 of Core les, omdat een spinning30 en pump30 gezien worden als 1 les. Dit geldt ook voor spinning30 en core op vrijdagavond).

• Als je een les of training hebt gereserveerd maar je kunt niet? Meld je dan vroegtijdig af, zodat je plaats weer vrij komt voor iemand anders.

• De kleedkamers zijn niet in gebruik, dus kom in sportkleding.

• Desinfecteer de handen als je binnenkomt en trainingsmaterialen na gebruik.

• Blijf thuis bij Corona gerelateerde klachten.

 

MONDKAPJES

Zoals je weet zijn mondkapjes straks overal verplicht om zoveel mogelijk besmettingen tegen te gaan. We willen je dan ook vragen je te houden aan het volgende:

Draag een mondkapje als je het sportcentrum binnenkomt.

Draag een mondkapje in de kantine als je even moet wachten voor een les of training.

 

Fitness/ FunXtion:

* Het mondkapje kan af als je in de fitnesszaal je tas weglegt, bent omgekleed en gereed bent om te gaan sporten.

* Het mondkapje doe je weer op als je klaar bent met fitnessen en voor het aan/omkleden en naar buiten gaan.

 

Spinning:

* Het mondkapje kan af als je bent omgekleed, fiets hebt ingesteld en klaar bent om op de fiets te stappen.

* Het mondkapje doe je weer op als je klaar bent met de spinningles en voor het aan/omkleden en naar buiten gaan.

 

Groepslessen:

* Het mondkapje kan af als je bent omgekleed, benodigd materiaal hebt gepakt en in een vak staat.

* Het mondkapje doe je weer op voor je de materialen teruglegt, omkleed en naar buiten gaat.

 

Probeer altijd 1,5 m afstand te houden.

Op deze manier doen we ons best om het Sportcentrum open te houden en je veilig te kunnen laten sporten.

Ruimere openingstijden

Vanaf 1 september worden de openingstijden verruimd. Voortaan is het Sportcentrum ook open op de donderdagmorgen en zondagmorgen. Zie rooster

Zo gaan wij op 1 juli voor jou open!

1 juli is het dan eindelijk zover; we mogen de deuren van ons Sportcentrum weer openen!
We kunnen niet wachten iedereen weer te mogen begroeten. We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de heropening en doen er alles aan om je een veilige en hygiënische sportomgeving te bieden.  Misschien vind je het onwennig en spannend om het Sportcentrum weer te bezoeken. En dat snappen we heel goed! Daarom willen we met klem benadrukken dat we alle RIVM-richtlijnen volgen die voor de fitnessbranche zijn vastgesteld omtrent onder andere social distancing en hygiëne. Alle maatregelen van het RIVM zijn voor onze branche vastgelegd in het protocol van branchevereniging NL Actief. Bezoek www.nlactief.nl voor meer informatie. Veel maatregelen zullen je al wel bekend in de oren klinken van bijvoorbeeld een bezoek aan de kapper, de supermarkt of een restaurant. We geven je hieronder een korte samenvatting van de belangrijkste maatregelen die wij genomen hebben om je een zo veilig mogelijke sportomgeving te bieden. 

Kijk voor het lesrooster en het actuele aanbod op onze website. Voor elke training waarborgen we de 1,5 meter richtlijn.    

REGISTRATIE
We zullen bij aankomst in de Sportcentrum je bezoek registreren en noteren op welke datum en binnen welk timeslot je in de club bent geweest. Zo kan er een contactonderzoek gestart worden bij een eventuele besmetting van een clublid of medewerker. Daarnaast werken we ook met een reserveringssysteem waarbij je je les of tijdslot voor een les of training vooraf online kunt boeken. Op deze manier kunnen we het aantal deelnemers aan een les of training en de totale capaciteit goed monitoren. Via deze link kun je je registreren. Als je dit hebt gedaan download je de mywellness app (wolkje met gele lijn) op je telefoon of tablet en logt in met je mailadres en net aangemaakt wachtwoord.

GEZONDHEIDSCHECK (TRIAGE)
Via de app stellen wij vragen jou over je gezondheid.  We moeten er zeker van zijn dat je geen enkel begin van klachten hebt die passen bij COVID-19. Zo moet je thuisblijven als je ziek bent of in de afgelopen 72 uur ziek bent geweest. Ook geldt dat je thuis moet blijven als iemand binnen het gezin/de thuissituatie koorts en/of benauwdheidsklachten heeft. Dit geldt uiteraard ook voor de medewerkers van ons fitnesscentrum.

HYGIËNE
Om iedereen een veilige en hygiënische sportomgeving te bieden, hebben we diverse maatregelen genomen op het gebied van hygiëne. Hieronder volgt een overzicht:
• Iedere bezoekers is verplicht om bij binnenkomst de handen te ontsmetten.
• De sanitaire voorzieningen worden meerdere keren per dag gereinigd.
• We plaatsen desinfecterende gel om je de mogelijkheid te bieden om je handen te desinfecteren.
• Ook bij de fitnessapparatuur en – materialen staan desinfecterende producten. Je bent verplicht om na gebruik van de materialen deze te reinigen en te desinfecteren.
• Deuren blijven openstaan om het aantal contactpunten te verminderen.
• Je bent verplicht om een eigen handdoek mee te nemen en een eigen bidon te gebruiken.
• Doe thuis al je sportkleding en -schoenen aan. 
• kleedkamers, douches en kantine zijn momenteel nog buiten gebruik. 

 VENTILATIE
Het is een gegeven dat goede ventilatie de verspreiding van virussen, stof en bacteriën vermindert en het binnenklimaat comfortabel kan houden. Daarom wordt er in ons Sportcentrum continu geventileerd (geen recirculatie) om de lucht te verversen. We hebben overal ventilatiesystemen die ruim voldoen aan de eisen van het RIVM.

ROUTING
We hebben ons fitnesscentrum zo ingericht dat alle leden en medewerkers de 1,5 meter afstand kunnen waarborgen. We hebben daartoe verschillende looproutes en scheidingsvakken opgesteld. Je zult in onze club dus verschillende markeringen vinden.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat ons Sportcentrum een veilige omgeving blijft om te sporten en te bewegen. Alvast hartelijk dank voor je medewerking! Heb je nog vragen over de door ons genomen maatregelen of het bezoek aan ons Sportcentrum?
Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan voor je klaar. Hopelijk tot binnenkort!

Sportcentrum Reflex Mywellness app installeren

Vanaf nu kun je je registreren voor de nieuwe Mywellness App.
Deze app wordt ook gebruikt als we weer open mogen. Het is dan nodig om je in te plannen voor een groeps-, spinningles of fitnesstraining.

Uitleg registreren en downloaden app:
Klik op deze link om je te registreren.
Gebruik bij het kiezen van een wachtwoord alleen cijfers en letters.
Als je hiermee klaar bent download je de mywellness app in de playstore of voor apple gebruikers in de appstore. Je kunt nu met je net aangemaakte account inloggen op de app van Sportcentrum Reflex.

Krijg je het niet voor elkaar? Stuur dan even een mailtje naar: info(at)sportcentrumreflex.nl. We helpen je dan graag verder.

Corona maatregelen

Zoals uit de mediaberichten van de laatste dagen blijkt, verspreidt het coronavirus zich ook in Friesland. Sportcentrum Reflex wil graag al het noodzakelijke doen om goed te handelen.

Ons Sportcentrum volgt de landelijke richtlijnen van de GGD en het RIVM. U kunt ook zelf contact opnemen met de GGD mocht u vragen hebben over het Coronavirus. Op de website van het RIVM treft u alle actuele informatie aan.

Wij zijn extra alert op signalen die op dit virus kunnen duiden. Om het verspreiden van het virus tegen te gaan verzoeken wij u om net als ons alert te zijn op symptomen van het virus.

Koorts in combinatie met luchtwegklachten (hoesten/kortademigheid) en/of bent u in één van de besmette gebieden geweest.

  • Zijn bovengenoemde symptomen voor u kenmerkend, blijf thuis en neem telefonisch contact op met uw huisarts voor advies. We hebben te maken met allerlei doelgroepen waaronder ook kwetsbare ouderen. Wilt u ook met hen rekening houden!
  • Ga daarnaast binnen het sportcentrum zo zorgvuldig mogelijk om met de hygiëne. Was uw handen regelmatig.
  • Hoesten en niezen aan de binnenkant van uw elleboog.
  • Gebruik wanneer u traint papieren doekjes met de desinfectie spray om het door u gebruikte toestel bij de handgrepen te desinfecteren, deze doekjes dient u na gebruik direct weg te gooien.
  • Gebruik schone sportschoenen en een handdoek.


Namens het team van Sportcentrum Reflex

Nieuwe airconditioning spinningzaal

De nieuwe airconditioning in de spinningzaal is geplaatst. Vanaf vanavond 10 augustus zijn de lessen weer in deze zaal en is de Spinning en Body Vive op de woensdagavond gedurende het zomerrooster weer om 19.30 uur, zoals op het rooster staat aangegeven

FunXtion vanaf maandag 19 september 2016

FunXtion is het revolutionaire functionele trainingsprogramma dat sporten spannend, uitdagend en vooral leuk maakt, voor iedereen! FunXtion is een groepsles waarbij je je lichaam op een natuurlijke manier laat bewegen; in verschillende bewegingsvlakken en waarbij het hele lichaam wordt gebruikt. Je draait, buigt en bent constant in beweging, terwijl je traint in een vriendschappelijke, kleine groep.

Het matriaal is uitdagend, de FunXtion-ruimte playfull en de FunXtion coach is goed opgeleid en je komt er vanzelf achter waar het bij FunXtion allemaal om draait!

Het allerbeste op het gebied van functionele trainingen!

FunXtion heeft alles; kettlebells, power bags, snelheidsdrills, boksen en nog zoveel meer. Ga aan de slag met functionele fitnesstraining, het programma dat je niet alleen flink aan het werk zet, maar ook plezier laat beleven! Ga helemaal op in de complete FunXtion ervaring. Je werkt aan je kracht, spieruithoudingsvermogen, cardiovasculaire conditie en 'çore strength' met de FunXtion functionele workouts, die zijn ontworpen om jou de gewenste resultaten te laten behalen.

Wat staat me te wachten?

Functionele training gaat om plezier, uitdaging, beweging en een geweldige sportschoolervaring. Je zult werken in een groep van maximaal 18 personen met een gediplomeerde trainer die je van begin tot het eind van de les zal begeleiden.

Ben je er klaar voor?

FunXtion trainingsprogramma's zijn bedoeld voor iedereen, met elk conditieniveau. De lessen zijn er speciaal op gericht om op je eigen niveau te kunnen trainen, terwijl je toch met anderen bezig bent. Maak je geen zorgen, wanneer het je te makkelijk afgaat, zal onze FunXtion trainer je flink aan het werk zetten!!

Wat kun je met FunXtion behalen:

- Veel plezier in je training
- Een superconditie
- Een sterk en goed gevormd lichaam
Airconditioning

Heb je last van de warmte? Kom dan lekker sporten bij Sportcentrum Reflex.
Bij ons draaien de airco's op volle toeren, zodat je kunt sporten bij een zeer aangename temperatuur.