Jelly

Hallo,

Mijn naam is Jelly  Foppema. Ik heb het grootste gedeelte van mijn leven al last van overgewicht. Na vele diëten gevolgd te hebben, zonder blijvend resultaat, besloot ik vorig jaar in augustus dat er nu echt iets moest gebeuren. Ik ben eerst zelf begonnen, dit heb ik kunnen volhouden tot november vorig jaar. Op dat moment wist ik dat ik hulp moest gaan zoeken omdat ik het alleen niet zou gaan redden.

Ik ben bij Sportcentrum Reflex in Surhuisterveen terecht gekomen via internet. Ik zocht een sportschool waar ik mij “thuis” zou kunnen voelen. Het is voor mij , met mijn gewicht, heel erg moeilijk om de stap te nemen om naar een sportschool te gaan. Je denkt dat iedereen naar je kijkt en denkt, “wat moet die hier?” Bij binnenkomst werd ik direct ontvangen en rondgeleid en was het ongemakkelijke gevoel al een beetje weggenomen, direct maar beginnen dus. Na de eerste keer sporten werd er een programma voor mij opgesteld wat voor mij prima te volgen was. De “drillmasters” waar ik zo bang voor was, zijn er niet. Bij Reflex werkt een leuk team dat iedereen bij naam kent. De mensen lopen altijd rond en zijn altijd in de buurt om je voorzien van advies of voor gewoon een praatje. Na het sporten staat er altijd een kopje koffie of thee voor je klaar.

Naast het sporten volg ik Het Body Support programma. Een programma waarin niet de nadruk wordt gelegd op alles wat je niet mag eten maar de nadruk ligt op wat je wel mag eten. Dus gevarieerd, gezond en regelmatig eten. Dit in combinatie met 2 tot 3 keer per week sporten in de week heeft als resultaat dat ik me nu veel beter voel en dat ik al heel wat kilo’s kwijt ben.

Ik ben nog niet waar ik wil zijn maar, ik weet zeker dat als ik doorga op deze weg dat ik er ga komen.

Met vriendelijke groet,

Jelly Foppema