Marianne

Na jaren diëten, afvallen en weer net zo veel of vaker meer kilo’s weer aangekomen ben ik begonnen aan het Body Support programma van sportcentrum Reflex.

Ik was in een jaar tijd zo’n 10 kilo aangekomen. Elke maandag weer opnieuw beginnen met een dieet van weinig of geen koolhydraten, omdat dit in het verleden wel tot gewichtsverlies had geleid. Dit kon zo niet langer doorgaan vond ik. Ik vind mezelf een ervaringsdeskundige op het gebied van diëten en weet volgens mijzelf ook veel over wat wel en wat niet gezond is.

Ik sport al jaren tot volle tevredenheid en met heel veel plezier bij Sportcentrum Reflex. De succesverhalen van mede sporters die het Body Support programma volgden en vele kilo’s afvielen volgde ik met veel interesse. Mijn dieet was toch beter vond ik, alleen het afvallen kreeg ik niet voor elkaar.

Nog maar meer sporten en nog minder eten met als gevolg vaker een eetbui, waarbij je dan hele verkeerde dingen gaat eten en nog niet afvalt. Ik vroeg aan Sylvia wat het idee achter het bodysupport programma is. Ze antwoordde: heel simpel, het brengt je stofwisseling weer op gang. Door al jou diëten is je stofwisseling helemaal vertraagd. Dit was het moment dat bij de knop omging en ben begonnen met het Body Support programma. Met een goede uitleg en weekmenu ging ik weer naar huis. Mijn ideeën over eten moet ik helemaal bijstellen. Veel brood, wel volkoren, tussendoortjes in de vorm van zuivel en fruit. Het 3x in de week sporten, wat erbij hoort was voor mij al een gewoonte. De hele dag voelde ik me vol en dacht dit kan niet goed zijn, ik zal vast erg veel zijn aangekomen.

Na een week volgde mijn eerste weegmoment. Ik kon het bijna niet geloven maar zelfs na al dit vele eten was ik 1.7 kilo afgevallen. Mijn vertrouwen in dit eetpatroon groeit nu met de week! Ik val gemiddeld een pond per week af en zie vol vertrouwen de feestdagen tegemoet. Ik zal mijn tussendoortjes heus wel eens vervangen door wat pepernoten of een stuk chocolade, maar ik pak wel gelijk de draad weer op.

Zo zie je maar dat je eigen vastgeroeste ideeën over eten niet altijd vast moet houden en soms moet openstaan voor iets nieuws! Samen met Sportcentrum Reflex zie ik mezelf een gezonde, fitte en vooral slanke toekomst tegemoet. Het sporten is bij Sportcentrum Reflex geen opgave, maar pure ontspanning door inspanning. Door het grote aanbod aan diverse leuke groepslessen is er altijd wel iets waar ik die dag zin in heb.


Marianne Verkerk